Malzemeler
Dana sucuk - 300 gr
Kuru domates – 1 su bardağı
Kuru biber - 1 çay kaşığı
Dolmalık yeşil biber 1 su bardağı
Sarımsak 2 diş
Kuru soğan 1 orta boy
Fesleğen 6 yaprak
Ceviz 2 yemek kaşığı
Zeytinyağı 1 kahve fincanı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Yapılışı
Kuru soğan sarımsak dolmalık biber fırında közlenir küp şekline doğranır kuru domates fesleğen kuru biber aynı ölçüde doğranır ve tüm ürünler harmanlanır zeytinyağı ilave edilerek hazırlanan harç güvece konulur halka şekilde doğranan sucuklar dizilir 220 derece fırında 10 dakika pişirilir üzerine ceviz dökülerek servis edilir
Hikayesi
Bezirgani anadoluda kış dönemlerinde mevsim sebzesi bulunamadıgı için yapılan bir meze çeşididir babaganuşun özüdür günümüzde nadir bulunan ve bilinen tariflerdendir