Malzemeler
Dana kıyma -400 gr
Kuru sogan -1 adet
Dolma biber -2 adet
Domates -2 adet
Sarımsak -4 diş
Tuz -2 tatlı kaşıgı
Karabiber -1 tatlı kaşıgı
Pulbiber 1 tatlı kaşıgı
Kimyon -1 tatlı kaşığı
Kuru ıhlamur – 1 çay bardagı
Bazlama -1 adet
Domates saçla – 2 yemek kaşığı
Maydanoz -1 fıncan
Ayçiçek yag- 1 çay bardagı
Yapılışı
Ihlamur 2 su bardak su ile 10 dakika kaynatılır ,süzdürülür suyu ve ıhlamur çiçeği soğumaya alınır Domates , biber , sarımsak ,soğan ,maydanoz ,ince şekilde doğranır , karıştırma kabında sırası ile dana kıyma .soğan. biber .sarımsak maydanoz .domates ,tuz, karabiber ,pul biber, kimyon eklenerek karıştırılır bir harç haline getirilir hazırlanan harç fırın kabına alınır 200 derece fırında 20 dakika pişirilir
Domates salçası soğumada olan ıhlamur suyu ile sos yapılır pişmekte olan köftenin üzerine gezdirilir bazlama ve ıhlamur Çiçekleri ilave edilerek 6 dk fırında sos çektirilir servis edilir
Hikayesi
Ihlamur köftesi unutulmuş lezzetlerden bir Osmanlı tarifidir ıhlamur çiçek ve iğde solunum yolu hastalıklarında kullanılan şifalı otlardandır