Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ziyafet Sofraları

Kağıtta Paça


120 dk
Orta
4 Kişilik
Malzemeler
Kuzu paça -400 gr
Kabak -1 adet
Havuç-1 adet
Patlıcan – 1 adet
Kereviz sapı -1 sap
Fesleğen taze – 8 yaprak
Kuru domates – 1 kahve fincanı
Kuru soğan -1 adet
Tuz -1 tatlı kaşığı
Karabiber – 2 çay kaşığı
Ayçiçek yağ -1 çay bardağı
Yapılışı
Kuzu paçalar tencere içerisine 1 parça tuz atılarak 1,30 dakika suyu azaldıkça ilave edilerek haşlanır haşlanan kuzu paçalar kemiklerinden ayıklanır kabak , havuç, patlıcan, kereviz sapı, kuru soğan , kuru domates iri jülyen seklinde doğranır tavada Ayçiçek yağ ile havuç , kabak, patlıcan, kereviz sapı , soğan ,sarımsak , fesleğen ve baharatlar ilave edilerek sotelenir

Yağlı kâğıt içerisine önce sotelenen sebzeler sonrasında ayıklanış paça etleri dizilir hava almayacak şekilde yağlı kâğıt kapatılır 200 derece fırında 15 dakika pişirilir servis edilir Not mevsiminde bulunan taze kuşkonmaz bu lezzete çok yakışmaktadır

Hikayesi
Akdeniz yöremize ait eski bir tarif olması sadece çorba ve sulu yemek olarak değil fırın yemeği olacakta tüketilecek bir kolejen deposudur