Malzemeler
İşkembe -400 gr
Yoğurt-1 su bardağı
Un -1 çay bardağı
Yumurta -1 adet
Tuz 1tatlı kaşığı
Karabiber -1 çay kaşığı
Pul biber -1 çay kaşığı
Tereyağı -2 yemek kaşığı
Elma sirkesi -1 kahve fincanı
Üzüm sirkesi -1 kahve fincanı
Dana İlik suyu -1 su bardağı
Limon suyu-1 kahve fincanı
Sarımsak 5 diş
Yapılışı
İşkembe üzüm sirkesi ve tuzlu su ile 15 dakika dinlendirilir yıkanır ve haşlanma tenceresinde 1,30 saat pişirilir işkembe ve işkembe suyu kullanılacak şekilde süzdürülür tavla zarı büyüklüğünde doğranır ve süzdürülen suyun içerisine ilave edilir tavla zarı büyüklüğündeki işkembeler kaynama aşamasında karıştırma kabında çorbanın harcı hazırlanmaya başlanır
Sırası ile yoğurt, un ,yumurta ,limon suyu ,tuz ,karabiber, dana ilik suyu ,çırpılır süzgeç ile kaynamakta olan işkembe suyuna ilave edilir bir taşım kaynatılır
Tereyağı ile sarımsak, pul biber kavrulur üzerine gezdirilerek servise hazırdır
Not – dana ilik suyu dana kemiklerinin 40 dakika fırınlandıktan sonra tencerede haşlama yapılarak elde edile bilir
Hikayesi
İşkembe çorbası ilk evliya çelebi döneminde yapılmış zerafetül kabahat ismi verilmiştir
Lezzet ve şifa deposudur potasyum ,doğal yağlar oranı yüksektir bu sebeple kas ve kemik gelişimi ,grip ,soğuk algınlığında kesinlikle içilmesi gereken muhteşem bir lezzettir