Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ziyafet Sofraları

Kabune


50 dk
Orta
6 Kişilik
Malzemeler
500 g Danet kaburga eti
3 adet soğan
300 g haşlanmış nohut
400 g pirinç (baldo tercih edebilirsiniz)
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
Yapılışı
Danet kaburga etlerini düdüklü tencereye alın. Suyunu ve baharatlarını ekleyerek kapağını kapatın ve 45-50 dakika pişmeye bırakın.

Pilav tenceresini ocağa alıp tereyağı ve ay sıvı yağı ekleyin. Önceden ıslatıp süzdüğünüz pirinçleri tencereye ekleyip hafif ateşte karıştırarak kavurun.

Tuz ekledikten sonra kaynar halde suyunu da ekleyin ve demlemeye bırakın.

Pişmiş olan kaburga etleri bir süzgeç içine alıp suyunu ayırın.

Soğanları ince dilimleyin ve tuz ile uygun bir kapta yoğurun.

Daha sonra kalıp olarak kullanabileceğimiz tencereyi ocağa alıp içine sıvı yağ ekleyin.

Soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun.

Etleri tiftikli hale gelene kadar yoğurun.

Sarımsakları kabaca dilimleyin ve tencereye alın . Ardından etleri de ekleyin.

Daha sonra demlenmiş pirinci üstüne ilave edin.

En son haşlanmış nohutları en üste gelecek şekilde ekleyin.

Et suyundan 1 su bardağı kadar ilave edin.

Bir süre daha piştikten sonra servise hazır.

Geniş bir servis kabına tencereyi dikkatlice ters çevirerek sunuma hazır hale getirebilirsiniz.

ŞEFİN NOTU: Kabune pilavı, Isparta yöresine özgü bir pilav türüdür. Isparta Kabune pilavı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Kabune pilavı, Isparta'da düğünlerde yapılan bir pilavdır. Dâne-i kâbuniyye pilavının Isparta'da yapılan çeşididir.