Malzemeler
500 g DANET dana kuşbaşı
5 adet patlıcan
5 adet sivri biber
2 adet domates
10 adet renkli çeri domates
1 adet soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı karışık salça
1 tutam taze kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sumak
Yapılışı
Sumağa 1,5 su bardağı su ekleyerek beklemeye bırakın.
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Boyuna dörde bölüp parmak şeklinde doğrayın.
Pişirme kağıdı olan tepsiye dizip 2 kaşık sıvı yağ ile marine ederek 180 derecede 8
dakika kızartın (Fırın da kızarma süresi kontrol edilerek ayarlanabilir bir miktar
kızarması kafi).
Sıvıyağ ile tereyağı tencerede eritin. 1 orta boy soğanı küçük doğrayın ve tencereye
atıp kavurun.
Eti yıkayıp, kavurduğunuz soğanların üzerine ekleyin ve karıştırın. Orta ateşte 45
dakika pişirin. İsteğe göre 2 su bardağı su ekleyebilirsiniz.
Doğradığınız sivri biberleri ve domatesleri ekleyin. Kıvam alana kadar pişirin.
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve ince kıydığınız taze kekikleri ekleyin.
Daha önce hazırladığınız sumak suyunu bir bone veya tülbent yardımıyla süzerek
ekleyin
Pişmesine yakın renkli çeri domatesleri ikiye bölüp üste kalacak şekilde tencereye atın.
Fırında pişen patlıcanlarımız belirleyeceğiniz uygun servis kabını alıp, yuvarlak bir
düzende aralarını fazla açmadan dizin. Tam orta kısmına kepçe ile bir odacık yapın.
Pişen etleri ve çeri domatesleri üzerine ekleyin.
AFİYET OLSUN
ŞEFİN NOTU: Diyarbakır yöresine ait olan Meftune, lezzetli bir ikram yemeğidir.
Şahane sunumu ve eşsiz lezzeti ile sofranızın vazgeçilmezi olacaktır.