Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Sıcak Başlangıçlar

Paçanga Böreği


30 dk
Orta
8 Kişilik
Malzemeler
250 g DANET Pastırma
2 adet yufka
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet soğan
200 g kaşar peyniri
1 adet muskat
250 g panko
3 adet yumurta
1 demet pazı
Çeyrek demet taze nane
Bir tutam dereotu
4 su bardağı su
2 diş sarımsak
4 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı domates sos
Bir tutam maydanoz
Yapılışı
Pazı yapraklarını ince şerit şeklinde dilimleyin.

Dilimlenen pazılarımızı kaynar suda 1,5 dakika kadar haşlayın ve uygun bir kapta süzerek soğumaya bırakın.

Soğan ve sarımsağı ince kıyarak ısıtılmış tavada kavurmaya başlayın.

Renkli biberleri ince yarım jülyen doğrayıp ekleyin. 1 dakika kadar sonrasında haşlanmış pazı yapraklarını da tavaya ilave edin.

Muskat cevizini rendeleyin ( Muskat aroması yüksek bir baharattır. Damak tadınıza göre miktarı belirleyebilirsiniz). Bir tutam dereotu, tuz ve karabiber ekleyerek soğumaya bırakın.

Küp şeklinde doğradığınız taze kaşar ve ince şerit halinde dilimlediğiniz, Danet pastırmaları da soğumuş olan karışıma ekleyerek, iç harcı hazır hale getirin.

Yumurtaları hafif derin bir kaba kırıp iyice çırpalım

Pankoyu yassı bir kaba alın.

Yufkaları dilediğiniz formda dilimleyerek, hazırladığınız harcı en az 1 kaşık olacak şekilde koyun ve sarın.

Sardığınız paçangaları önce çırpılmış yumurtayla, sonrasında pankoyla homojen bir şekilde kaplayın.

Kızgın yağda her iki tarafı kızarana kadar pişirin.

Domates sos, maydanoz ve renkli biberler eşliğinde servis edebilirsiniz.

ŞEFİN NOTU: Ramazan ayında sofranızda DANET Pastırması ile şahane bir ikram olacak paçanga böreği sofranızda lezzet farkı oluşturacaktır. Sofrasına özen gösterenlerin mutlaka ikram listesine eklemesi gerekir.

Afiyet olsun