Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ziyafet Sofraları

Pastırmalı Buğdaylı Kuzu İncik


180 dk
Zor
2 Kişilik
Malzemeler
2 adet Danet kuzu incik
200 g Danet pastırma
1 su bardağı Buğday (yarma)
3 diş sarımsak
1⁄2 kuru soğan
1⁄2 havuç
200 g Kars gravyeri
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı tereyeğı
10 su bardağı sıcak su
1 tutam taze kekik
1 adet çeri domates
1 adet kıl biber
3 adet bebek patates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Öncelikle tencerede sıvı yağı kızdırın ve kuzu incikleri mühürleyin. Mühürlediğiniz kuzu incikleri başka bir kaba alın.

Doğradığınız soğan ve havuçları tencereye atın. Sarımsakları bütün olarak ekleyin.

Salçayı da ilave ederek kavurun.

Daha sonra kuzu incikleri ve 10 su bardağı sıcak suyu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 2 saat kısık ateşte pişirin.

Bir fırın kabına bebek patatesleri koyun, üzerine taze kekik, zeytinyağı ve tuz ekledikten sonra alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin.

Uygun bir tavaya, bir gün önceden ıslattığınız buğdayları alın. Üzerine 1 bardak sıcak su ilave edin. İnce ince kestiğiniz pastırmaları ekleyin ve karıştırarak pişirin. Suyunu çektiğinde tereyağı, rendelediğiniz Kars gravyerini, tuz ve karabiberi ekleyerek pişirmeye devam edin.

Pişen pastırmalı buğdayı servis tabağına alın. Ortasını hafif açıp pişirdiğiniz kuzu inciği yerleştirin. Çeri domates, kıl biber ve fırından çıkardığınız bebek patates ile süsleyip servis edin.

Afiyet Olsun!