Malzemeler
1 kg DANET dana pöç eti
8-10 adet arpacık soğan
8-10 diş sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıcak su
2 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 dal biberiye
Yapılışı
Sıvı yağ ve tereyağını tencerede eritin. Arpacık soğanları, sarımsakları ekleyin ve kavurun. Kıvam alınca biber salçasını ilave ederek biraz daha kavurun.
Kenarları temizlenmiş ve yıkanmış pöç etleri, tencereye alın ve kavurmaya devam edin. Sıcak suyu, tuz, karabiber, defne yaprağı ve biberiyeyi ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
15 dakika orta ateşte harlandıktan sonra kısık ateşte 2,5-3 saat kadar pişirin.
Sıcak servis edin.
AFİYET OLSUN
ŞEFİN NOTU: Çok lezzetli olan pöç eti, diğer etlere göre geç pişer.
Kolajen deposu pöç, cildi yeniler ve gençleştirir. Kas ve tendon sağlığı için mucizevi bir yemektir.