Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Glütensiz Tarifler

Kuşbaşı Dağ Kebabı


60 dk
Orta
4 Kişilik
Malzemeler
400 g DANET kuşbaşı et
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet havuç
Yarım demet dereotu
200 g taze fasulye
1 adet kereviz
1 adet patates
4 adet mini kabak
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
3-4 adet taze soğan
Bir tutam taze kekik
2 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Pul biber
Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayın. Uygun bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları tencereye alın.

Danet kuşbaşı etleri ekleyin ve kavurun.

Sarımsakları dilimleyin ve tencereye attıktn sonra 8-10 dakika kadar kavurmaya devam edin.

Havuç, kabak, patates, kereviz, taze fasulye ve taze soğanları julyen şekilde dilimleyin.

Suyunu çeken etlere su ilave edip, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.

Taze kekikleri de ince kıyım doğrayın ve tencereye ekleyin.

Sırasıyla taze soğan, taze fasulye ve havuçları pişen etlerin üzerine ekleyin. 15 dakika orta ateşte pişirin.

Sebzeler sertliğini kaybedince kabak, patates ve kerevizi ekleyin. 10 dakika kadar daha pişirin (su eksilirse ekleyebilirisniz).

Pişmesine yakın fazla dilimlemeden dereotlarını da ilave edin.

Tüm malzemeler piştiğinde ocaktan alın. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun.