Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ziyafet Sofraları

Ciğerli Pazı Sarma


60 dk
Orta
6 Kişilik
Malzemeler
1 kg DANET dana ciğeri
1 demet pazı (sarmalık)
1 adet büyük soğan
5 diş sarımsak
1 adet domates
2 yemek kaşığı karışık salça (biber-domates)
1,5 su bardağı pirinç
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı sıcak su
Süzme yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı
1 demet sarmalık pazıyı sıcak su ile yumuşatın.

Derin bir tavaya sıvı yağ koyup, ince doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleşinceye kadar kavurun. Küçük kuşbaşı şeklinde doğranmış ciğerleri ve salçayı ekleyip, sürekli çevirerek pişirin.

Ardından yıkanıp nişastası süzülmüş pirinçleri ekleyin.

Pirinçleri çevirirken, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve domatesi ekleyin.

Pilav hazırlar gibi sıcak su ilave edin. Kırmızı toz biber, kuru nane, karabiber ve tuzu ekleyin.

Bir iç pilav elde edin ve demlendirin.

Hazırladığınız iç harcın fazla yağını bir kaseye ayırın.

Pazı yapraklarını tek tek ayırıp içerisine harcı bolca koyun ve baş parmak büyüklüğünde sarın.

Pazı saplarını ve kalan yaprakları tencerenin dibine yerleştirin ve üzerine sarmaları koyun.

İç harçtan kalan yağı ve 2 su bardağı sıcak suyu, sarmaların üzerinde gezdirerek ilave edin.

Tuz ve karabiber ekleyerek orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Pişen sarmaları demlenmeye bırakın.

Üzerine yoğurt ekleyerek, sıcak veya ılık olarak servis edin.

AFİYET OLSUN

ŞEFİN NOTU: Hatay usulü iç harcı ile ciğerli pazı sarması, Hatay yöresinin karakterini tüm lezzeti ile ortaya seriyor.
Sağlıklı, protein ve kalsiyum deposu bu lezzet, damaklarınızda eşsiz tat bırakacaktır.