Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Sıcak Başlangıçlar

Kuşbaşı Yuvalama Çorbası


120 dk
Orta
10 Kişilik
Malzemeler
5OO g DANET kuzu kuşbaşı
1 çay bardağı haşlanmış ince bulgur
1 su bardağı un
1⁄2 adet soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı süzme yoğurt
250 g haşlanmış nohut
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kuru nane
Tuz
Yapılışı
İnce ince doğradığınız soğan ve sarımsakları kavurun. Danet kuzu etleri kuşbaşı doğrayın ve tencereye ekleyip kavurun. Ardından su ilave edip yaklaşık 1,5 saat pişirin.

Derin bir kaba haşlanmış bulgur, un ve 2 adet yumurtayı ekleyin. Kıvam alana kadar yoğurun ve küçük toplar halinde yuvalamayı hazırlayıp başka bir kaba alın.

Hazırladığınız yuvalamaları ve haşlanmış nohutları tencereye ekleyin. Karıştırın ve pişirmeye devam edin.

Derin bir kaba un, süzme yoğurt ve 1 adet yumurta ekleyip çırpın. Kıvam alana kadar yavaşça su ekleyin ve karıştırın. Tencereye ekleyin ve tuzunu ayarlayın. Karıştırın ve pişirmeye devam edin.

Bir tavada tereyağını eritin. Üzerine kuru nane ve pul biberi ekleyerek çorbanın sosunu hazırlayın.

Hazırladığınız sosu çorbaya ekleyin ve karıştırın.

Sıcak servis edin.

Afiyet olsun.