Malzemeler
5OO g DANET kuzu kuşbaşı
1 çay bardağı haşlanmış ince bulgur
1 su bardağı un
1⁄2 adet soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı süzme yoğurt
250 g haşlanmış nohut
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kuru nane
Tuz
Yapılışı
İnce ince doğradığınız soğan ve sarımsakları kavurun. Danet kuzu etleri kuşbaşı doğrayın ve
tencereye ekleyip kavurun. Ardından su ilave edip yaklaşık 1,5 saat pişirin.
Derin bir kaba haşlanmış bulgur, un ve 2 adet yumurtayı ekleyin. Kıvam alana kadar yoğurun ve
küçük toplar halinde yuvalamayı hazırlayıp başka bir kaba alın.
Hazırladığınız yuvalamaları ve haşlanmış nohutları tencereye ekleyin. Karıştırın ve pişirmeye
devam edin.
Derin bir kaba un, süzme yoğurt ve 1 adet yumurta ekleyip çırpın. Kıvam alana kadar yavaşça su
ekleyin ve karıştırın. Tencereye ekleyin ve tuzunu ayarlayın. Karıştırın ve pişirmeye devam edin.
Bir tavada tereyağını eritin. Üzerine kuru nane ve pul biberi ekleyerek çorbanın sosunu hazırlayın.
Hazırladığınız sosu çorbaya ekleyin ve karıştırın.
Sıcak servis edin.
Afiyet olsun.