Malzemeler
400 g Danet Coğrafi İşaretli Afyon Sucuğu
2 adet kabak
2 adet havuç
2 adet taze soğan
Bir tutam taze nane
400 g beyaz peynir
3 su bardağı un
2 adet yumurta
Bir tutam dereotu
Çeyrek demet maydanoz
2 su bardağı sıvı yağ
Yarım yemek kağışı tuz
Bir çay kaşığı karabiber (arzu ederseniz pul biber ekleyebilirsiniz)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Öncelikle taze kabakların daha yeşil kısımlarını rendeleyin ve fazla suyunu sıkarak, derin bir
kaba alın.
Daha sonra havuçları da rendeleyin ve fazla suyunu sıkarak alın.
Taze soğanları, maydanoz, dereotu ve naneleri ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin.
Üzerine beyaz peyniri rendeleyin, yumurtaları kırın ve ince ince doğradığınız Danet Coğrafi
İşaretli Afyon Sucuğu da ekleyip yoğurun (Karışımı bir süre karıştırıp sulanmasını sağlayalın).
Un, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırmaya devam edin. 1 yemek kaşığı zeytin yağı ilave
edin ve tekrar karıştırın.
Tavada sıvı yağı kızdırın. Hazırladığınız karışımı şekillendirerek kızgın yağın içine dizin.
Kızaran mücverleri bir kapta peçete üzerine dizerek fazla yağını alın.
Süzme yoğurt ile beraber servis edebiliriz.
Afiyet Olsun.
ŞEFİN NOTU:
Mücver günümüzde her ne kadar kabak ile yapılan bir yemek olarak bilinse de Osmanlı mutfağında
yemek pişirme tekniklerinden birinin adıdır. O dönemlerde kayıtlara "mücmer" olarak geçse de
şimdilerde "mücver" olarak bilinmektedir. Günümüzde kabakla yapılan tarifi herkesçe bilinse de Osmanlı
döneminde kabak kullanılarak yapılmış bir tarifine rastlamayız. Osmanlı mutfağında en sık yapılan hâlleri
patlıcan mücveri, kadayıf mücveri, yumurta mücveri, kıyma mücveri, ciğer mücveri ve taze fasulye
mücveridir. Günümüzde göz göz yumurta tavası olarak bildiğimiz, ortası birkaç çukurdan oluşan özel
tavalara da Osmanlı döneminde "mücver tavası" denmekteydi.