Malzemeler
400 g DANET dana bonfile
10-12 adet arpacık soğan
1 adet soğan
10 diş sarımsak
1 çay bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı karışık salça (domates-biber)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıcak su
1 dal taze kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam maydanoz
1-2 yaprak reyhan
Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağda yaklaşık 1 dakika kavurun. Daha sonra arpacık soğanları ve
sarımsakları bütün olarak ekleyin. Kıvam alana kadar kavurun.
Etleri ilave edin ve orta ateşte yaklaşın 10 dakika, karıştırarak kavurun.
Salça, haşlanmış nohut ve sıcak suyu ilave edin. İnce kıyılmış taze kekik, tereyağı, tuz, karabiber
ve kimyonu da ekleyip karıştırın.
30 dakika (etler yumuşayana kadar ) orta ateşte pişin. 5 dakika dinlendirin ve servis edin.
Afiyet olsun.