Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ziyafet Sofraları

Dana Bonfile Şef Tabağı


60 dk
Zor
1 Kişilik
Malzemeler
Bonfile 220 gr.
Kapya biber 3 adet
Marinasyon için
Tuz
Karabiber
Soya sos 10 ml.
Sarımsak 2-3 adet
Zeytinyağı 20 ml.
Muskat 1 adet
Krema 30 ml.
Hardal 10 ml.
Mayonez 20 ml.
Taze kekik 2-3 dal
Biberiye 2-3 dal
Pave Patates İçin
Krema 180 ml.
Sarımsak 5 adet
Tereyağı 100 ml.
Kekik 4-5 dal
Parmesan 80 gr.
Patates 3-4 adet
Sos İçin
İlikli dana kemiği 2-3 adet
Salça 20 gr.
Soğan 1 adet
Sarımsak 2-3 adet
Kereviz sapı 2-3 adet
Havuç 1 adet
Yapılışı
Marinasyon malzemelerinin hepsi karıştırılır ve bonfile ile 1 saat buzdolabında bekletilir.

Bir tavada kapya biberler çok az suyla pişirilir ve püre haline getirilir.

Pave patates için patatesler mandolinden geçirilir.

Bir kapta krema sarımsak kekik parmesan karıştırılır patateslerle harmanlanır.

Alüminyum kap içine patatesler eklenir.

Ve fırınlanır çıkınca üzerine ağırlık konularak 6 saat dolapta bekletilir.
Sos için bütün malzemeler un hariç kavrulur ve su ilave edip pişirilir ve süzülür.

Sonrasında un kavurulur ve süzülen suyla birlikte kıvam verilip bitirilir.

Çıkınca dilimler kesilir ve tereyağında etrafı kızartılır.

Bonfile döküm tavada pişirilir.

Tabağa püre patates bonfile ve sos eklenip bitirilir.