Malzemeler
Dana kaburga 500 gr.
Soğan 1 adet
Havuç 1 adet
Sarımsak 2-3 adet
Tane karabiber
Tuz
Tereyağı 60 gr.
Barbekü sos 80 gr.
Cheddar peyniri 100 gr.
Krema 60ml
Hamburger ekmeği 1 adet
Yapılışı
Düdüklü tencerede kaburga eti, soğan, sarımsak, havuç, tane karabiberler, tuz ve suyla birlikte 45-50 dk pişirilir.
Çıkınca tiftiklenir tereyağında kavrulup barbekü sos ile birlikte karıştırılır.
Bir sos tenceresine krema ve cheddar peyniri ilave edilip ısıtılır eritilmiş peynirimiz de hazırdır.
Hamburger ekmeğinin tereyağında içleri kızartılır.
Kaburgalar ilave edilir üzerine cheddar sos eklenir ve servis edilir.