Malzemeler
Kuzu gerdan 300 gr.
Soğan 1 adet
Sarımsak 4-5 adet
Havuç 1-2 adet
Domates 2 adet
Biber 2 adet
Kapya biber 1 adet
Salça 50 gr.
Karabiber
Taze kekik 2-3 dal
Tuz
Un 20 gr.
Tereyağı 50 gr.
Zeytin yağı 50 ml.
Defne yaprağı
Karabuğday Risotto
Haşlanmış Karabuğday 150 gr.
Soğan 1 adet
Sarımsak 2-3 adet
Taze kekik 2-3 dal
Tereyağı 80 gr.
Kars gravyeri 50 gr.
Parmesan 50 gr.
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Düdüklü tencereye gerdan eti, soğan, sarımsak, havuç, defne yaprakları ve tane karabiberler eklenir. 45-50 dk pişirilir.
Çıkınca etler diğer tarafta kavrulan soğan sarımsak, biber, domates ve salçadan hazırlanan sosla birlikte pişirilir.
Bir tavada soğan sarımsaklar sotelenir, haşlanmış karabuğday eklenir ve et suyu ilave edilerek çektirilir. Parmesan ve gravyer eklenir tereyağıyla birlikte bitirilir
Tabağa; karabuğday risotto üzerine gerdan eti eklenilerek servis edilir.